Zo maak je supersnelle tomatensoep

Culy 25 jan 2015 Diner

Zin in tomatensoep, maar heb je weinig tijd? Zo maak je een hele simpele en snelle tomatensoep!

Verhit in een grote soeppan wat olijfolie en bak daarin op medium vuur de fijngesneden knoflook en de gesnipperde ui in een paar minuutjes aan. Voeg de gezeefde tomaten en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Zet daarna het vuur laag en laat alles zo’n 5 minuutjes inkoken.

Haal de soep van het vuur en voeg een scheutje rode wijnazijn toe. Wil je de soep nog gladder hebben, zet er dan even de staafmixer in. Lekker om te serveren met wat verse groene kruiden en getoast brood. Geniet ervan!

Voor 4 personen:

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • Olijfolie
  • 1 kilo gezeefde tomaten (passata)
  • 500 ml bouillon
  • Rode wijnazijn
Reageer op artikel:
Zo maak je supersnelle tomatensoep
Sluiten