Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: ceviche van zeebaars met cranberry, rode biet en steranijs

Deze ceviche van zeebaars bedachten we speciaal voor Kerstmis, vandaar de cranberry, rode biet en steranijs. Niet alleen zijn het smaken die dit zonovergoten gerechtje naar de winter tillen, ze kleuren de vis ook nog eens heel mooi roze. Ook leuk: je kunt dit gerecht als voorgerecht serveren, maar ook als amuse.

Schep je de ceviche in mooie kleine glaasjes, dan heb je een toffe amuse (voor als je eens iets anders wil serveren dan de klassieke garnalencocktail bijvoorbeeld). Maar op een bordje heb je dan weer een heerlijk voorgerecht.

Zó feestelijk: 9 x amuses in een glaasje voor kerst

Ceviche van zeebaars voorgerecht kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Ceviche van zeebaars met cranberry, rode biet en steranijs

Leg de stukjes rode ui in een bakje water. Zo gaat de scherpheid er vanaf (dan proef je niet de rest van de dag ui) en worden ze mooi knapperig.

Maak nu de tijgermelk. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en leg de blaadjes apart. Meng de steeltjes met het cranberrysap, het limoensap, de gekookte rode biet, de steranijs en de chilipeper. Proef goed of de tijgermelk in balans is. Genoeg zuur? Voeg indien nodig nog een beetje limoensap toe (cranberrysap is best zoet). Zet in de koelkast.

Snijd de zeebaars in blokjes. Meng ze eerst met wat zout en daarna met de gekoelde tijgermelk. Zet de vis in de tijgermelk 5 minuten in de koelkast.

Proef en voeg indien nodig nog een snufje zout toe aan de ceviche.

Schep de ceviche daarna in glaasjes of op een bordje, druppel er wat van de tijgermelk overheen en garneer met de blaadjes koriander.

Tip! Vergeet niet de steranijs eruit te vissen voordat je je lepel in de ceviche zet.

Ceviche van zeebaars voorgerecht kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.