Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

No-bake glutenvrije appeltaart (super easy!)

Dit heerlijke recept voor een no-bake glutenvrije appeltaart is totaal niet traditioneel, maar wél erg lekker. Super easy om te maken, de voedingsstoffen blijven maximaal behouden en minstens net zo fijn: no worries of het wel goed gaat in de oven! We kregen ‘m doorgestuurd van Emma van de website www.SGeSL.com.

Blend alle ingrediënten voor de bodem met de hakmolen tot een plakkerige massa. Verdeel over de bodem van de springvorm, druk goed aan. Zet in de koelkast.

Schil de peer en appels en verwijder de klokhuizen. Blend twee van de appels samen met de gewelde abrikozen, het vanille extract en het citroensap tot een mooie gladde massa en zet even in de koelkast.

Snijd de overige 2 appels en de peer in stukjes, meng door de puree. Verdeel dit mengsel over de bodem en strijk glad. Zet nogmaals minimaal 2 uur in en zet koelkast.

Top voor het serveren af met een dot Griekse yoghurt en strooi er een beetje kaneel over. Liever even geen lactose of hou je gewoon enorm van abrikozenjam dan kies je die topping. Gezellig en heerlijk met een handje amandelschaafsel.

Emma runt de website www.SGeSL.com. Deze dame heeft een waanzinnige passie voor zoete traktaties, gemaakt met alternatieve zoetmakers. Ze maakte onlangs een kookboek, genaamd “Het nieuwe zoet!”, met allerlei glutenvrije, zuivelvrije en no-bake recepten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.