Redactie
Redactie Diner 6 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gnocchi met beurre noisette, salie en worst

Geen licht maaltje dit, maar wel om van te smullen. Even geen calorieën tellen, maar gewoon genieten.

Kook water met voldoende zout om de gnocchi te koken. Volg de aanwijzingen van de verpakking; als de gnocchi boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet af.

Snijd het worstje in plakken en bak deze kort aan in een hete koekenpan met eventueel wat olie.

Doe de roomboter in een pannetje met dikke bodem en laat op medium vuur bruinen totdat het beurre noisette is. Blijf er bij staan en swirl de pan regelmatig rond zodat alles gelijkmatig smelt. Laat het niet verbranden; een mooie hazelnootbruine kleur en een heerlijke geur is wat je wil krijgen. Voeg op het eind de salie toe en giet de beurre noisette in een grote kom (laat niet in het pannetje zitten, dan kan het verbranden).

Voeg de gnocchi toe aan de kom met beurre noisette en doe de geraspte Parmezaanse kaas erbij. Leg rucola op een bord, verdeel de aangemaakte gnocchi erover, en daarover de gebakken worst. Maak eventueel af met nog wat extra Parmezaan, peper en zeezout.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.