Hartige vijgentaartjes met geitenkaas

Culy 30 mrt 2012 Diner

Deze kleine hartige taartjes (van de leuke blog van Caroline) zijn lekker makkelijk te maken. Ook ideaal voor feestjes!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat vier plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het bladerdeeg vijf minuten ontdooien. Kluts ondertussen de eidooier los met een vork. Snijd de vijgen in vieren, maar ze snijd niet helemaal door, zodat ze nog wel aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg op elk plakje bladerdeeg een vijg.

Vouw de punten van het bladerdeeg naar binnen toe (maar niet over de vijg heen). Verdeel de geitenkaas over het midden van de vijgen. Bestrooi met een beetje kaneel. Bestrijk het bladerdeeg met een dun laagje eigeel (gebruik hiervoor een kwastje).

Schuif de taartjes in het midden van de oven en laat in tien à twaalf minuten goudbruin en gaar worden. De geitenkaas mag iets gebruind zijn, maar niet teveel. Haal uit de oven. Strooi de koriander over de vijgentaartjes en indien gewenst wat veldsla. Serveer meteen.

Vijgen_11_07_17 06

Voor 4 kleine taartjes:

  • 4 verse vijgen
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram verse geitenkaas
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
  • Eventueel: veldsla
Reageer op artikel:
Hartige vijgentaartjes met geitenkaas
Sluiten