Redactie
Redactie Drankjes 9 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Must-try: Nutella in je koffie

Ooit gedacht aan de combinatie koffie met Nutella? We know, een tikje (oké, misschien heel erg) zoet, maar wel heaven on earth…

Via Grub Street stuitten we op het Australische café Piccolo, dat zelfgemaakte flesjes Nutella iced coffee verkoopt. Daarnaast is er een heuze ‘Nerdtella bomb’: een caffé latte geserveerd met een candybar gemaakt van Nutella en getopt met Willy Wonka’s Nerd-snoepjes.

Roer deze door je koffie, laat de warmte van de melk haar werk doen en een minuutje later heb je een portie hemel in een kopje.

Zelf maken
Culy zou Culy niet zijn als we je geen recept zouden geven, en dus gingen we op zoek. Zelf geven we de voorkeur aan een variant zonder de snoepjes, maar toppen we het drankje met vers geroosterde hazelnoten. Als dat niet lekker is?!

Verwarm je oven voor op 200 graden. Hak de hazelnoten fijn en doe dit in een hakmolentje of met een scherp mes (voorkom dat ze nog heet zijn van het roosteren). Rooster de fijngehakte noten nog een minuut of vijf, totdat ze goudbruin en crunchy zijn.

Klop de melk op en maak ondertussen de koffie. Doe dit niet te lang voor het drinken, het moet namelijk zo heet mogelijk zijn om te Nutella te laten smelten. Verwarm (lauwwarm is prima) ondertussen de Nutella in de magnetron en giet de koffie in een ruime kop.

Schenk hier net zoveel melk en schuim bij als je zelf wilt en voeg aan de zijkant (niet in het midden, anders zakt het schuim in) de Nutella toe. Roer voorzichtig en even staan. Garneer met de gehakte hazelnoten en geniet!

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.