Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Een eigenwijs eerbetoon aan de mojito: zo maak je een aged mojito

Mojito saai? Not at all! Deze aged mojito (gemaakt met gerijpte rum) is zal de show stelen op elke borrel en barbecue. Een verrassende rode kleur, een zomers smaakpalet en een extra dosis punch: dit is mojito met een eigenwijs randje. 

Het recept hebben we te danken aan barbecuekoning Jord Althuizen en horecaduizendpoot Kasper Stuart. De twee bundelden hun culinaire krachten in het recent uitgegeven boek Black Smoke. Hierin staan zowel recepten voor je grill of smoker maar ook award winning cocktails. En daar is deze aged mojito dus een prima voorbeeld van.

Jord en Kasper: “Hoewel de exacte herkomst haast onmogelijk te achterhalen is, lijkt niemand in twijfel te trekken dat Cuba de geboorteplaats van de Mojito is. Wij hebben een eigenwijs eerbetoon aan deze heerlijke cocktail voor jou gemaakt, met minder conga’s en meer kick dan de klassieke versie.”

Black Smoke aged mojito cocktail

Zo maak je de aged mojito

Doe de muntblaadjes, het limoensap en de rietsuikersiroop in het glas. Vul tot aan de rand met crushed ice. Voeg de rum toe met de maatbeker. Trek al roerend de munt met een barlepel of lange lepel in twee bewegingen naar boven; dit zorgt ervoor dat de muntblaadjes licht gekneusd worden en optimaal hun smaak afgeven. Vul het glas verder met crushed ice en schenk de soda erbij.

Afmaken

Steek een dik kartonnen rietje in het glas. Bestrooi het takje munt met bloem-/poedersuiker. Garneer de cocktail met de munt en het schijfje limoen.

Tip

Verrassende alternatieven voor de limonade [zie ingrediënten] met rode vruchten zijn cranberrysap, bruisende grapefruitlimonade of sodawater. Let erop dat de frisdrank niet te zoet is, want de rietsuikersiroop zorgt voor genoeg zoetheid en we zouden wegblijven van de klassieke sticky drinks!

Afbeelding Black Smoke boek bbqBlack Smoke – Bbq, booze & attitude – van Jord Althuizen en Kasper Stuart ligt in de (digitale) boekhandel voor € 39,99 euro. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.