Redactie
Redactie Recepten 12 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: popovers met Parmezaanse kaas en bieslook

Popovers zijn een soort kruising tussen broodjes en cakejes, maar dan ontzéttend luchtig. Door de vormpjes vooraf te verwarmen rijzen ze een flink stuk en is het resultaat als een hartig wolkje. Lekker voor bij de borrel of als ontbijt!

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet de muffintray of aluminium vormpjes op een bakplaat in de oven. Smelt de boter, snijd de bieslook fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Verwarm de melk op laag vuur in een steelpannetje.

Kluts de eieren los en breng op smaak met een snuf zout, zwarte peper, drie kwart van de Parmezaanse kaas en de bieslook. Voeg nu terwijl je roert de melk toe en zeef hierboven de bloem. Kluts tot je geen klontjes meer ziet, maar doe dit zo kort mogelijk.

Haal de tray of vormpjes uit de oven en vet in met de boter (pas op voor je handen!). Vul voor drie kwart met het beslag en top met de resterende Parmezaanse kaas.

Bak de popovers 20 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 170 graden. Bak nog 10 minuten totdat ze flink gerezen zijn en goudbruin. Haal de popovers gelijk uit de oven en maak een sneetje aan de zijkant, zodat ze niet te veel inzakken. Serveer direct.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.