Redactie
Redactie Diner 3 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Mexicaanse lasagne met tortillas

Op Buzzfeed zagen we dit leuke recept voor Mexicaanse lasagne. In plaats van de standaard (maar ó zo lekkere) bolognesesaus en lasagnevellen te gebruiken, gaan we aan de slag met maïstortillas, tomatensalsa en Cheddar.

De ingelegde pepers kan je kopen in de meeste supermarkten bij de tacobenodigdheden, of in de toko.

Verwarm je oven voor op 190 graden. Bak het gehakt in een hete pan met een scheutje olijfolie. Voeg als het vlees bruin begint te worden de kruiden toe, samen met 200 milliliter water. Laat het mengsel even pruttelen totdat het water is ingedikt en het vlees mooi smeuïg. Zet het vlees apart.

Bedek een grote ovenschaal met een laagje gehakt, vier tortillas en nog een laag gehakt. Top met een laagje kaas en een handje pepers. Herhaal met de rest van de ingrediënten tot de tortillas op zijn en eindig met een laag kaas. Zet de schaal een uur in de voorverwarmde oven.

Serveer de lasagne warm, of bewaar het nog een dag in de koelkast om de lagen steviger te maken. Verwarm de individuele porties in de oven, of als je weinig tijd hebt in de magnetron.

Serveer met een klodder sour cream, salsa en wat blaadjes verse koriander.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.