Redactie
Redactie Diner 4 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Bulghursalade met granaatappel & geroosterde pompoen

Dit heerlijke recept komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Een boek vol lekkere Arabisch-Mediterane recepten, uitgegeven door Kosmos Uitgevers en te koop voor € 29,95.

9789021552200

Weer eentje in de serie ‘heerlijke bulghursalades’. Deze is aards, kruidig en fris en een ideale dooreetsalade. Eigenlijk heb je verder niets nodig. Hij doet het wederom goed als pronkstuk op een Arabia-buffet.

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de zijkant van de verpakking. Meng de bulghur met een paar eetlepels citroensap en een flinke scheut frisgroene olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de flespompoen, verwijder zaadlijsten en snijd hem in dunne halve plakken, verdeel die over een bakplaat, bestrooi met zout, besprenkel met wat milde olijfolie en rooster ze goudbruin in ca. 10 minuten.

Pel intussen de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten. Pel de pitjes en zorg dat de witte velletjes niet meekomen. Snijd de lente-ui en peterselie fijn. Rooster de pistachenootjes goudbruin in de hete oven, laat ze afkoelen en hak ze grof.

Meng de bulghur met de pompoen, peterselie, lente-ui, pistachenootjes en granaatappelpitjes en breng goed op smaak met wat citroensap, olijfolie en zout.

© Sven Benjamins Fotografie

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.