Redactie
Redactie Diner 3 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Mexicaanse fajita’s

Gek op Mexicaans eten? Dan zul je vast en zeker van deze simpele fajita’s genieten. Maak ze met kip of rundvlees, precies hoe jij ze het lekkerst vindt. 

Zet de ingrediënten klaar: snijd de paprika in reepjes van ongeveer een centimeter dik, snijd de ui in ringen en het vlees in blokjes. Hak ook de koriander fijn en doe de zure room in een bakje. Snijd de limoen in wedges en tover je favoriete hot sauce tevoorschijn.

Zet nu een koekenpan op hoog vuur en verwarm hierin een scheut olijfolie. Bak al schuddend de paprikareepjes en uienringen gedurende vijf minuten en zet dan het vuur laag. Laat dit zo, onder zo nu en dan schudden, ongeveer twintig minuten bakken zodat de reepjes en ringen lekker zoet en zacht worden.

Breng de paprika en ui op smaak met zout en peper en verwarm in een andere koekenpan nog een scheutje olijfolie. Bak hierin het vlees samen met de djinten en ketoembar. Als je rundvlees gebruikt hoeft dit maar heel kort, maar bij kip is het wel echt belangrijk dat het volledig gaar is. Breng ook op smaak met peper en zout.

Verwarm de tortilla’s in de magnetron, oven of in een pan en smeer hierop een laagje zure room. Beleg met het vlees en het paprikamengsel en top met wat blaadjes koriander en limoensap. Breng eventueel extra op smaak met hete saus.

Wil je je fajita’s nóg lekkerder maken? Besmeer ze dan ook met een flinke lik homemade guacamole.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.