Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: rocky road voor Pasen

Hij is niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens heel makkelijk om te maken, deze rocky road voor Pasen. Lekker met wat chocolade paaseitjes en paas-bokkepootjes erdoor.

Wat zo te gek is aan rocky road maken: je kunt er alles in gooien wat je lekker vindt. Wij gebruikten gekleurde mini-marshmallows, paaseitjes met zo’n krokant suikerlaagje (maar je kunt natuurlijk ook gewone chocolade paaseitjes – zonder wikkel – gebruiken) en paas-bokkepootjes. Dat zijn die bokkepootjes met gele chocolade. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon biscuitjes gebruiken.

paas rocky road

Rocky road maken

Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Meng ze goed door elkaar.

Haal de kom van het vuur en roer de stroop erdoorheen. Zet opzij en laat ongeveer 15 minuten afkoelen.

Breek ondertussen de koekjes in stukjes (tip: doe ze in een diepvrieszak en geef die een paar ferme tikken met een deegroller).
Zet een vorm van 20 bij 30 centimeter klaar en bekleed die met bakpapier of plasticfolie.

Als de chocolade is afgekoeld, spatel je een deel van de koekkruimels, mini-marshmallows en paaseitjes erdoor. Houd ook wat paaseitjes, mini-marshmallows en koekkruimels achter, voor de decoratie.

Schep het mengsel voor je rocky road in de bakvorm en duw het goed in de hoeken. Druk de overige paaseitjes erin en verdeel de rest van de mini-marshmallows en koekkruimels erover.
Zet de bakvorm een paar uur in de koelkast, om uit te harden. Daarna kun je je rocky road voor Pasen in stukken snijden.

Een heerlijk Pasen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.