Redactie
Redactie Dessertrecepten 8 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Meringue met bloedsinaasappel en Campari

Op de leuke blog I Like Ur Food stuitten we op dit originele gerechtje met meringues, bloedsinaasappel en Campari. 

Verwarm je oven voor op 100 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verkreukel het papier eventueel eerst zodat het niet omhoog krult tijdens het bakken. Doe de drie eiwitten in een vetvrije schaal of in je keukenmachine.  Klop de eiwitten stijf met een mixer op middelhoge snelheid. Zorg ervoor dat er voldoende lucht bij het eiwit kan komen en na een tijdje ontstaan er stevige pieken.

Voeg langzaamaan een beetje witte basterdsuiker toe en wacht elke keer vier seconden voor je een volgende portie toevoegt. Doe dit niet te snel want anders wordt de meringue te nat. Als alle suiker is toegevoegd moet het mengsel dik en glanzend zijn. Maak met een lepel vier hoopjes schuim van gelijke grootte. Zet de bakplaat in de oven en laat de meringues twee uur drogen.

Ontvlies ondertussen de bloedsinaasappels. Bewaar de partjes in een bakje in de koelkast en pers de overgebleven sinaasappel uit. Doe het sap in een steelpan samen met de resterende suiker en de Campari. Breng het langzaam aan de kook en laat pruttelen tot je een mooie siroop hebt.

Haal de bakplaat uit de oven en check of de meringues goed zijn door aan de onderkant te tikken. Als ze droog aanvoelen, zijn ze goed. Laat ze afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg eventueel de klop-fix toe.

Leg op vier bordjes een meringue en verdeel de slagroom erover. Bekleed de slagroom met de partjes bloedsinaasappel en frambozen. Schenk er wat van de siroop over en garneer met kleine blaadjes munt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.