Redactie
Redactie Dessertrecepten 9 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Meringue gebakjes met room & frambozen

Dit heerlijke recept komt van Culy-lezer Anja Hamstra.

“Ik ben dòl op schuimgebak van eiwit, oftewel Meringue. En omdat ik zelf fruit in de tuin heb groeien, heb ik dit keer van eiwit kleine bakjes gemaakt. Ik bewaar ze in een trommel en zo kan ons gezin elk op zijn/haar eigen moment een bakje vullen met een mengsel van slagroom en fruit, wat in de koelkast klaar staat! Handig en elke keer vers.”

Verwarm de oven op 140 graden en klop de eiwitten stijf, gewoon met de mixer. Schep er beetje voor beetje de suiker in terwijl je door klopt. Voeg de maïzena en azijn toe en klop nog een minuut door.

Pak een vel bakpapier en teken daar rondjes op, bijvoorbeeld met behulp van een grote beker en draai het vel om. Leg het op een bakplaat. Nu zie je de rondjes nog wel, maar krijg je niet de smaak van de pen of het potlood in je gebakje.

Schep het eiwit in een spuitzak met een glad spuitmondje. Spuit al ronddraaiend het rondje vol, te beginnen in het midden.

Spuit op de rand steeds een druppel eiwit en trek dan telkens de zak omhoog, zodat er een mooi puntje ontstaat. Zet in de oven gedurende 20 minuten. Draai de oven terug naar 110 graden en bak nog een half uur. Ze mogen niet bruin worden, maar nog mooi wittig blijven dus kijk even hoe snel jouw oven bakt.

Klop voor de vulling slagroom lobbig en garneer de meringues met de room en verse frambozen. Top met een beetje poedersuiker. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling, dus ga vooral los.

Wil je liever een grote pavlova maken? Kijk dan hier voor ons recept. 

foto2foto3

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.