Redactie
Redactie Diner 8 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Gezond BBQ’en: een heerlijk recept

Op een zonnige zomeravond, lekker met vrienden rond de barbecue met een kip-, zalm- tartaar- en groentespiesje. Heerlijk met een salade, appelcompote, bruin stokbrood, pofaardappel en gezonde sausjes…

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

Snijd de kipfilet in gelijke stukken en marineer met mosterd en olijfolie. De zalm snijd je in grote stukken en marineer je in sojasaus en olijfolie. Vervolgens maak je de tartaar aan met specerijen, kruiden en knoflook. De spiesjes zijn binnen no-time gemaakt. Maak van de tartaar 3 kleine balletjes per spiesje, maak er een platte staaf van en smeer hem daarna in met een klein beetje olijfolie zodat hij straks niet vastplakt.

De groenten snijd je in gelijke grote stukken, breng je op smaak met olijfolie, zout, peper en koflook en ook daarvan maak je spiesjes. De aardappels verpak je in aluminiumfolie en leg je een poosje tussen de kooltjes. Bij het bruine stokbrood serveer je tzatziki. Gezonde tzatziki kun je zelf maken van magere franse kwark, veel fijngehakte knoflook, komkommer en wat zout en peper.

Serveer bij de bbq ook een rauwkostsalade, fruitsalade en maak zelf een appel-mango compote. Vetarme sausjes kun je maken van fritessaus light (slechts 5% vet), magere kwark en verschillende kruiden en specerijen. Stook de barbecue lekker op en strooi er wat rozemarijn overheen, dat ruikt en smaakt lekker!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.