Jan Hagel koekjes van Annemarie (winnares Heel Holland Bakt)

Culy 28 feb 2017 Recepten

Vorig jaar won Annemarie de bekende bakwedstrijd Heel Holland Bakt en nu is haar kookboek daar! We mogen een lekker recept uit dit boek met jullie delen: Jan Hagel koekjes met greinsuiker en amandelschaafsel.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bloem, bakpoeder, basterdsuiker, kaneel en zout in een grote kom en roer goed door elkaar. Voeg de boter toe en kneed tot een soepel deeg.

Rol het deeg op bakpapier uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 30 × 35 cm. Leg het bakpapier met de plak deeg op de bakplaat. Bestrijk het deeg dun met het losgeklopte ei en bestrooi met de greinsuiker en de geschaafde amandelen. Druk ze met de hand wat aan, zodat ze niet te los op het deeg liggen. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Haal de koek uit de oven en snijd met een scherp mes direct de randen van de koek af. Snijd de koek dan in stukken van 4 × 8 cm en laat de Jan Hagel koekjes verder afkoelen op een rooster.

JanHagel8401

Heel Holland Bakt met Annemarie is nu te koop voor € 29,99.

Voor ongeveer 30 koekjes:

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 130 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • ¼ theelepel zout
  • 180 gram roomboter, in blokjes
  • ½ ei, losgeklopt
  • 50 gram greinsuiker, parelsuiker of grof gestampte suikerklontjes
  • 40 gram geschaafde amandelen
Reageer op artikel:
Jan Hagel koekjes van Annemarie (winnares Heel Holland Bakt)
Sluiten