Redactie
Redactie Diner 14 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Marokkaanse burger met harissamayo

Een klassieke burger gaat er altijd wel in, maar wat dacht je van deze Marokkaanse burger met koriander en harissamayonaise? Kijk ook de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Harissa is een Noord-Afrikaanse rode saus gemaakt van pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. De smaak heeft iets weg van sambal en chilisaus en wordt veel gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, rijstgerechten en merguez. Je koopt harissa bij de toko en sommige supermarkten.

Zo maak je de Marokkaanse burger

Snipper de uien en knoflook, en hak de koriander fijn. Meng het gehakt met de ui, knoflook, koriander, kurkuma, zwarte peper, gemberpoeder, het ei en het paneermeel. Vorm hier mooie burgers van.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers in ongeveer zes minuten goudbruin en gaar. Steek met een steker mooie rondjes uit het brood (of gebruik een stukje bakpapier als mal en gebruik een broodmes) en snijd deze in de lengte door.

Verwarm een grillpan en rooster hierin het brood op de snijkant in ongeveer twee minuten per kant. Snijd de tomaat in dunne plakken, verwijder de schil van de sinaasappels en snijd hier partjes uit.

Heb je hier een beetje hulp bij nodig? Bekijk dan onderstaande video waarin Culy’s Liselotte je een handig trucje leert.

Schaaf de ui op een mandoline in flinterdunne plakjes, of doe dit met een scherp mes. Meng vervolgens de mayonaise met de harissa en leg de onderkant van het broodje op een bord. Schep er een klein beetje harissamayo op en leg hier de burger op.

Schep hier vervolgens weer wat mayo op en garneer met de sinaasappel, tomaat en rode ui. Sluit af met nog een schepje mayo en leg er de bovenkant van het broodje op.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.