Zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop

Culy 16 mrt 2012 Diner

Een super diner recept van Caroline: geroosterde zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de aardappels goed en snijd ze (zonder te schillen) in blokjes van ongeveer twee centimeter, verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Strooi er zout en peper over en hussel goed door elkaar. Rooster de aardappelen dertig minuten in de oven tot ze net gaar zijn (controleer de aardappels eerder, bij mij waren ze na twintig minuten al goed gaar).Schep ze halverwege de tijd om.

Klop voor de dressing alle ingrediënten in een kommetje door elkaar. Proef de dressing en voeg eventueel wat zout en peper toe.

Doe de aardappelen als ze gaar zijn en nog warm in een grote schaal. Voeg bosui, peterselie, koriander, chilivlokken, pecannoten en sultana’s toe. Giet de dressing erover en meng alles losjes door elkaar. Breng nog eens op smaak met zout en peper. Serveer de salade direct of op kamertemperatuur.

r

Voor 4 personen:

  • 2 zoete aardappelen (totaal 850 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 35 gram pecannoten, geroosterd
  • 4 bosuien, grof gehakt
  • 4 eetlepels grof gesneden platte peterselie
  • 2 eetlepels grof gesneden koriander
  • 1/4 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 35 gram sultanarozijnen
  • Zout en peper

De dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  •  1/2 tlheelepe kaneel
Reageer op artikel:
Zoete aardappel met pecannoten en ahornsiroop
Sluiten