Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk familierecept: bloementaartjes met snelle hangop

Nancy Berendsen was jarenlang hoofdredacteur bij de magazines Ouders van Nu en Living. Onlangs maakte ze een switch en begon ze haar eigen lifestyle blog: NiceNancy.nl. Een absolute aanrader: heerlijke stukken, prachtig beeld en originele onderwerpen. Vandaag een heerlijk familierecept: bloementaartjes met snelle hangop.

Zie de ingrediëntenlijst hiernaast. De hoeveelheden zijn volledig op gevoel en naar smaak!

Verkruimel Bastognekoeken, verdeel de kruimels over schaaltjes en overgiet het met wat gesmolten boter. Je merkt vanzelf hoeveel je nodig hebt: het moet de consistentie van nat zand krijgen. Laat dit opstijven in de koelkast. Meng in een kom drie gelijke delen mascarpone, opgeklopte slagroom en de snelle hangop (* zie hieronder). Strooi door het geheel flink wat poedersuiker (of honing) tot het zoet genoeg is. Schep een flinke hoeveelheid van het roommengsel op de koekkruimels. Versier last minute met vers fruit, poedersuiker en eetbare bloemen.

* Snelle hangop maak je in minder dan drie minuten door yoghurt uit te gieten boven een koffiefilter. Binnen een mum van tijd heb je dan een lekker lobbige hangop!

Tip: eetbare bloemen kun je soms vinden bij boerenmarkten, bij gespecialiseerde groenteboeren en delicatessenzaken, maar het is soms moeilijk zoeken. Makkelijker is om ze online te bestellen via Bloombites.nl!

bloementaartje-0539-watermerkbloementaartje-0557-watermerk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.