Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Maïskolven van de grill met geslagen feta en hete honing van Yvette van Boven

Culinaire duizendpoot Yvette van Boven weet als geen ander hoe ze ons moet inspireren en verrassen met alledaagse ingrediënten zonder te veel poespas. De kookboeken van de schrijver, tv- en podcastpresentator en illustrator zijn namelijk meer dan alleen recepten; het zijn verhalen, beelden en illustraties. Zo ook haar nieuwe boek Jaarrond, vol met seizoensrecepten, columns en handige tips voor restjes. Want waarom zou je iets weggooien als je er de volgende dag weer iets lekkers mee kunt maken? We mogen Yvette’s recept voor maïskolven van de grill met geslagen feta en hete honing alvast met je delen.

5 vragen aan Yvette van Boven: ‘Ik kan alles, door elkaar en op elk moment van de dag, eten’

Met het kookboek Jaarrond proef je de seizoenen. Dat betekent in de lente genieten van een ontbijtpizza met aspergetips en doperwten en in de zomer van sappige aardbeien in een aardbeien-camparitaart. En in de herfst en de winter zijn er weer andere smakelijke gerechten met seizoensproducten van dat moment. Hierdoor laat Yvette je zien hoe je de gewone knol, spruitjes of maïskolf opnieuw kunt ontdekken, maar wel op een manier die voor iedereen goed te doen is. Tja, ze blijft toch de receptenkoningin van de lage landen!

maiskolven van yvette van boven
Bron: Oof Verschuren

Maïskolven van de grill (of barbecue) zelf bereiden

Maak als eerst de hete honing. Breng de honing met de chili-vlokken in een kleine pan tot tegen de kook aan. Haal van het vuur en roer er de azijn door. Zet opzij.

Maal de feta in een keukenmachine helemaal glad. Pulseer de yoghurt in een paar slagen erdoor tot een gladde crème, maal er royaal peper boven. Bewaar op een bord.

Verwarm een grillpan of barbecue. Bestrijk de maiskolven met een lik olijfolie en gril ze in een minuut of 7 tot 10 op de hete grill mooi goudbruin en gaar.

Haal de maiskolven door de geklopte feta en druppel er meteen de pikante honingsaus over, bestrooi met koriander en kluif. Lekker hè, had u nou maar meer gemaakt.

Jaarrond van yvette van boven
Bron: Nijgh & Van Ditmar

> Jaarrond (Nijgh & Van Ditmar) is nu te koop voor € 32,99.

Nog meer lekkers voor op de barbecue

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.