Luchtige tiramisu met homemade lange vingers

Authentieke Italiaanse tiramisu is zo’n dessert dat niemand kan weerstaan. Culy lezer Jac stuurde ons een recept voor luchtige tiramisu met zelfgemaakte lange vingers. To die for! 

Begin met de lange vingers. Klop de eidooiers met 40 gram suiker en het vanillestokje romig. Klop vervolgens het eiwit stijf met een snufje zout en voeg langzaam 50 gram suiker eraan toe. Voeg het eiwit en de eidooiers samen en spatel het voorzichtig door elkaar. Zeef vervolgens de bloem, bakmeel en custard boven het eiermengsel en spatel het voorzichtig door. Doe het mengsel in een spuitzak en pak een bakplaat met bakpapier. Bestuif deze met poedersuiker en spuit stroken van ongeveer 12 cm. Bak vervolgens de lange vingers af in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 10-15 minuten.

Over op de tiramisu. Laat eerst de gelatine in koud water weken en zet de espresso zodat de koffie kan afkoelen. Voeg bij de koffie ook een scheut Amaretto en Sambuca. Meng de advocaat, suiker en vanillesuiker. Zet vervolgens een kleine steelpan op het vuur en breng de sambuca en amaretto aan de kook en laat de gelatine (eerst uit laten lekken) in de drank oplossen. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en meng de mascarpone er doorheen. Meng het advocaat-mengsel en het mascarpone-mengsel met de gelatine door elkaar.

Wanneer de lange vingers klaar zijn en afgekoeld leg je de lange vingers in een glazen (oven)schaal en giet je de koffie over de lange vingers heen. Giet vervolgens het mengels over de lange vingers en laat het in de koelkast voor 2 uur opstijven. Voor het serveren bestrooi je de tiramisu met cacaopoeder.

Tip: Je kunt de tiramisu ook in kleinere glaasjes maken, in plaats van een grote schaal. Leuk voor een klein gezelschap!

Stock