Redactie
Redactie Dessertrecepten 28 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Goddelijk kaneelbrood

Op de blog van Noor, genaamd NoNo’s Kitchen, stuitten we op dit heerlijke recept voor kaneelbrood. 

Verwarm je oven voor op 30 graden (inderdaad, 30 graden!). Verwarm in een klein pannetje de melk samen met de boter. Zorg ervoor dat de boter smelt, maar voorkom dat de melk gaat koken. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Doe in een mengkom de beide soorten bloem, suiker, zout en kruiden.

Meng in een klein kommetje de verse gist samen met één theelepel suiker. Roer dit net zo lang door totdat het vloeibaar wordt.  Giet bij de droge ingrediënten, samen met het ei en het melkmengsel. Mix met deeghaken totdat er een bol vormt. Vet een vorm in met wat olie die in de oven kan en leg hier het deeg in. Dek af met huishoudsfolie en zet gedurende een half uur in de voorverwarmde oven. De oven mag nu uitgedraaid worden.

Terwijl het deeg in de oven staat te rijzen maak je het botermengsel voor tussen de ‘broodjes’. Maak hiervoor de boter zacht (in de magnetron of met onze handige tip), maar voorkom dat het smelt. Voeg hieraan de suiker, kaneel en zout aan toe en roer net zo lang door totdat alles goed gemengd is. Vet ondertussen ook een bakblik met een diameter van ongeveer 24 centimeter met boter in.

Kaneelbrood3

Strooi wat bloem op je aanrecht of tafel en rol van het deeg een vierkant van ongeveer 35 x 25 centimeter uit. Smeer hier het botermengsel over uit. Snijd in zeven lappen, rol deze op en zet ze rechtop in de bakvorm, net niet tegen elkaar aan. Bedek met een vochtige theedoek en laat een nacht rijzen op een koude plek zoals bijvoorbeeld een kelder of koelkast.

Verwarm de volgende ochtend de oven weer op 30 graden en laat de rolletjes hier nog een half uur in rijzen. Haal uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 graden. Besmeer de broodjes met een los geklutst ei en bestrooi met een eetlepel bruine suiker. Bak verder in de oven voor ongeveer 20-25 minuten en laat vervolgens afkoelen op een rooster.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.