Redactie
Redactie Dessertrecepten 13 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Lorraine Pascale’s crouching tiger, hidden zebra cake

Dit recept voor de zebra cake van Lorraine Pascale vonden we op de blog Kell’s Kitchen en is ideaal als je indruk wilt maken op je gasten, het resultaat is namelijk even zalig als verbluffend.

Verwarm je oven voor op 160 (hetelucht) of 180 graden, vet een springvorm met een doorsnee van 23 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de olie, suiker, zout, melk, vanille-extract en de eieren in een grote kom en mix alles goed door elkaar met een houten lepel. Giet de helft van het beslag in een andere kom.

tiger2

Maak eerst het vanillebeslag door 175 gram zelfrijzend bakmeel en een 1/2 theelepel bakpoeder boven één helft te zeven, meng dit door goed door elkaar. Zeef voor het chocoladebeslag de rest van het zelfrijzend bakmeel, 1/2 theelepel bakpoeder en de cacao boven de andere helft. Mix weer met een houten lepel en voeg de sinaasappelrasp toe.

Vul twee spuitzakken met beide mengsels. Spuit een beetje van het vanillemengsel in het midden van de bodem van de springvorm, spuit vervolgens in het midden van deze ‘klodder’ vanille een beetje van het chocolademengsel. Blijf dit (om en om) doen totdat de spuitzakken leeg zijn.

Bak de cake in 35-45 minuten gaar. Check het midden van de cake met een houten prikker; als die er schoon uitkomt is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat nog 5-10 minuten in de vorm. Maak de rand van de springvorm dan voorzichtig los en laat de cake afkoelen.

Het kan heel goed gebeuren dat de bovenkant van de cake barst, maar een kleine geruststelling: Lorraine Pascale gebeurde dat op televisie, erger kan het niet worden lijkt ons…
tiger

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.