Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 13 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: loaded fries met kip, mangochutney en muntmayo

Maak kennis met je nieuwe verslaving: deze loaded fries met zoete stukjes kip, mangochutney en muntmayonaise. Geef toe: hier wil je toch gewoon NÚ je tanden inzetten?

Eigenlijk is er niks aan, dit frietje is écht gewoon een kwestie van een paar toppings preppen en ze dan samenvoegen tot een geheel. Dat doe je trouwens wanneer de friet in de oven staat, want yep: voor deze loaded fries hoef je zelfs niet eens te frituren.

Wij durven te wedden dat je je frietje nog niet eerder op deze manier hebt gehad.

Frietje sabich: friet met gefrituurde aubergine en mangochutney

Indiaas frietje
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Loaded fries met kip, mangochutney en muntmayo

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in dunne friet (bijvoorbeeld met een mandoline) en dep ze grondig droog met een schone theedoek.

Meng de dunne friet met 1 theelepel kerriepoeder en een scheutje pinda-olie in een kom.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de inhoud van de kom uit op de bakplaat. Bak de friet in ongeveer 20 minuten goudgeel en gaar.

Maak ondertussen de muntmayonaise. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer gedurende 30 seconden.

Bak de kippenblokjes in een scheutje olie en kruid af met de garam masala. Voeg 1 eetlepel mangochutney toe aan de pan en roer goed. Schep de stukjes kip in een andere kom en bak in dezelfde pan 2 spiegeleitjes.

Verdeel de ovenfriet over twee kommen. Werk de loaded fries af met de kip, het eitje, een klodder mangochutney en een beetje muntmayo.

Indiaas frietje
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer Indiase smaken:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.