Lekker tussendoortje: chocolade-havermoutrepen

Al lange tijd zijn de tussendoortjes niet meer wat ze geweest zijn. Weg met te zoete koeken en ‘pauzehapjes’ uit een zakje, hallo gezonde snacks! En hoewel een appeltje op z’n tijd heerlijk is, zijn deze chocolade-havermoutrepen van Beginspiration net wat vullender én spannender. 

“Je kunt van de repen ook balletjes vormen, eventueel door wat gehakte amandelen rollen of door geraspte kokos. De recepten bevat gluten en suikers. Havermout is immers niet glutenvrij, maar je zou het eventueel kunnen vervangen voor quinoa of boekweitvlokken.”

Doe de dadels als eerste in de keukenmachine en mix tot een pasta. Voeg de tahini, cacaopoeder, honing, kokosolie en zout toe. Pulseer nogmaals totdat alles goed gecombineerd is.

Voeg de havermout en amandelen toe. Pulseer tot alles gemalen is, maar er toch nog stukjes noot terug te vinden zijn.

Bekleed een bakblik of cakeblik met bakpapier. Stort het deeg erin en druk goed plat. Zet in de koelkast voor 15 minuten en snijd er vervolgens repen uit. Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast en geniet!

IMG_6482

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!