Redactie
Redactie Diner 21 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Gevulde heilbot

Vrijdag visdag! Een nieuwe Fishy Friday van Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales. Vandaag maakt hij gevulde heilbot.

Snij de heilbot in 4 gelijke filets. Leg de filet met het vel naar beneden. Maak in elke filet een sneetje in het midden, niet te diep. Het vel moet onaangetast blijven, deze houdt namelijk alles bij elkaar. Hierin kan straks de vulling.

Pel de garnalen. Haal het hoofd, de staart en de poten eraf en doe de gepelde garnalen in een bak. Spoel ze schoon en snij ze fijn.

Laat de krab goed uitlekken en voeg toe aan de garnalen.

Hak de peterselie (bewaar de steeltjes), het bosuitje en een half sjalot heel fijn en voeg dit samen met de mosterd en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg dan panko toe, om alle elementen goed te binden. Mix goed.

Vul de stukken heilbot met het mengsel en doe ze vervolgens in de voorverwarmde oven (175° Celsius) voor 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de heilbot.

Nadat de heilbot 10 minuten in de oven zit kan je beginnen aan de saus met kokkels. Verwarm de boter in een steelpan en voeg de peterselie steeltjes en een half sjalot (fijngesneden) toe aan de boter. Voeg peper toe voor smaakt.

Smoor dit op een laag vuur tot dat het zacht is. Voeg vervolgens de witte wijn en de kokkels toe. Doe de deksel op de pan/laag vuur.

Als de kokkels open zijn kunnen ze uit de pan gehaald worden. Doe dit met een schuimspaan en doe de kokkels in een apart bakje. Zeef vervolgens het overgebleven vocht. Haal van het vuur af en voeg de koude klontjes boter toe. De kokkels kunnen samen met het vocht nu opnieuw opgewarmd worden.

Na 15-20 minuten kan de heilbot uit de oven gehaald worden. Serveer op een bord en giet de saus erover/om heen. Serveer samen met de kokkels.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.