Redactie
Redactie Diner 26 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Koreaanse wraps met sla, kip en snelle kimchi

Deze Koreaanse wraps zijn het lichte antwoord op de Mexicaanse variant waar je – hoe lekker ook – vaak zó snel vol van raakt. Het recept is afkomstig van Judith van MyFoodBlog.

De wraps zijn in dit geval niet gemaakt van bloem, maar van sla, en als vulling gebruikte Judith onder andere kip en zelfgemaakte… kimchi!

Dit Koreaanse bijgerecht werd afgelopen jaar razend populair en bestaat uit gefermenteerde kool. Ontzettend smaakvol, maar helaas duurt het vrij lang om zelf te maken. Voor dit recept bedacht ze daarom een snelle variant zonder kool, maar met komkommer, bosui en koriander. Lekker!

Het recept

Maak een saus door de gember, peper, sesamolie, sojasaus, honing, knoflook en maïzena in een bakje te mengen. Zet apart.

Zet een wok op hoog vuur en giet er een scheutje olie in. Bak de kip aan alle kanten goudbruin. Voeg de saus toe en laat deze mooi inkoken (ongeveer vijf minuten). Blijf wel goed roeren, anders brandt de honing aan. Meng ondertussen in een ander bakje de ingrediënten voor de kimchi.

Zet de kip op tafel in een bakje, in een ander bakje de kimchi en in weer een ander bakje de slablaadjes. Laat iedereen zelf aan tafel zijn eigen ‘wraps’ maken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.