Appeltaart met havermout en noten

Culy 24 apr 2015 Dessertrecepten

Appeltaartrecepten kun je nooit genoeg hebben, daarom dit keer een nieuwe variant met een bodem van onder andere havermout en palmsuiker van Culy-lezer Willeke

Verwarm je oven voor op 170 graden. Meng het amandelmeel met de honing en laat afgedekt even rusten. Meng de suiker met het meel en de havermout in een beslagkom. Smelt de roomboter en roer door de droge ingrediënten. Laat even afkoelen, vet een vlaaivorm in en verdeel de massa over de bodem van de vorm.

Schil ondertussen de appels, snijd in kleine blokjes en meng met de noten, de suiker en kaneel. Verwarm vervolgens een koekenpan en karamelliseer hierin het appel-notenmengsel.

Verkruimel het amandelmengsel over de bodem van de taart en verdeel er het appel-notenmengsel over. Bak in 40 minuten goudbruin en gaar.

dsc_9885 (1)

Voor 6-8 personen:

Voor de bodem:

  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • 100 gram palmsuiker
  • 60 gram havermout
  • 100 gram roomboter

Voor de vulling:

  • 2 eetlepels kaneel
  • 500 gram appels
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 100 gram gemengde noten

Voor de marsepein:

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels honing
Reageer op artikel:
Appeltaart met havermout en noten
Sluiten