Galbi style short ribs van de bbq van ‘Smokey Goodness’ (+ winactie)
We verklaren bij deze het barbecue-seizoen officieel voor geopend! En weet je wat we nóg beter vinden dan barbecueën? Barbecueën met de smaken van Azië. Denk aan plakkerige marinades, loeihete grills en knapperig gegrilde short ribs (zoals Koreaanse galbi) waar je je vingers bij aflikt. En laat Jord Althuizen daar nou ook groot fan (en expert) van zijn.
Smokey Goodness & Jord Althuizen
Jord ken je vast wel als dé barbecuekoning van Nederland – oprichter van Smokey Goodness, schrijver van een hele reeks barbecuebijbels en altijd op zoek naar next level BBQ-inspiratie. In zijn nieuwste boek, ‘Smokey Goodness Asian BBQ: Flames and Flavours‘, reist hij door Azië op zoek naar vlammen, smaken en streetfoodinspiratie.
5 vragen aan Jord Althuizen: ‘Vissensperma proeven was voor mij ook een primeur’
Win win win!
En is dit even geweldig nieuws: we mogen één exemplaar van Smokey Goodness – Asian BBQ: Flames & Flavours weggeven! Meedoen? Schrijf je in via dit formulier en wie weet ligt ‘ie straks bij jou op de grill.
Wat is galbi?
Uit dat boek komt ook dit heerlijke recept voor galbi style short ribs. In Korea worden de ribben dwars door het bot in dunne plakken gesneden, gemarineerd in een saus die barst van de umami en daarna loeiheet en razendsnel gegrild op de BBQ.
Dat snelle grillen zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft, met die onweerstaanbare gekaramelliseerde randjes. Het resultaat: short ribs met een flinke bite, een plakkerige glaze en die rokerige smaak waar je écht geen genoeg van krijgt.
Galbi style short ribs maken
- Doe de sojasaus, bruine suiker, het water en de mirin in een pan en verwarm kort tot de suiker is opgelost. Meng met de overige ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Meng de short ribs goed door de marinade en laat het liefst een nacht in de koeling marineren.
- Verwarm een directe grill of BBQ tot zeer heet, ca. 270 °C. Leg de short ribs op de grill en rooster kort maar heet tot de marinade begint te verkleuren en er een krokant geschroeid randje op het vlees ontstaat. Draai het vlees om en bak nog kort aan de andere kant. Haal van de grill en bestrooi met de lente-ui.
- Een heerlijke vleescomponent om bibimbap (Koreaans rijstgerecht) of noodles mee te verrijken, maar ook zeker geschikt om zo uit het vuistje te snacken of in slablaadjes te wikkelen en als frisse wrap op te eten.
> Het boek is nu te koop voor slechts 34,99,-
Lekker bij de barbecue:
- 8 frisse en zomerse salades voor bij de barbecue (want een slaatje bij je vlees is een must)
- De lekkerste sauzen, salsa’s en dips voor bij de barbecue (handig om te weten!)
- Bakbanaan van de barbecue met chorizo en limoen (voor wanneer je even bent uitgekeken op de hamburgers en spiesjes)