Redactie
Redactie Recepten 15 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Koreaanse Bibimbap met longhaas

Bibimbap  is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of je maakt er een vegetarische variant van zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu of een andere vleesvervanger.

Het is een hele lange ingrediëntenlijst, maar laat je daar niet door afschrikken. Het is gewoon een bijzonder lekker gerecht. Neem er de tijd voor en maak het bijvoorbeeld in het weekend!

Dit recept voor bibimbap komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.

Bron: Culinea Culinea

Zo maak je bibimbap met longhaas

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een schaaltje.

Marineer het vlees. Schenk hiervoor 2/3 deel van de dressing in een schaal. Leg hierin de hele longhaas en laat het minimaal een uurtje marineren in de koelkast.

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Laat de longhaas op kamertemperatuur komen voordat je het gaan bakken.

Verwarm de azijn, een scheutje water, de suiker en rode peper in een pannetje.

Als de suiker opgelost is, giet het dan over de radijsjes en wortel en laat dit ongeveer 20 minuten marineren.

Verhit  een eetlepel olie in een bakpan. Bak hierin de longhaas rondom goudbruin in 3 minuten per kant.

Giet de marinade van het vlees erbij en laat dit met het vlees ongeveer 10 minuten in de pan inkoken tot een stroperige saus.

Neem de longhaas uit de pan en leg het op een snijplank. Dek het af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten.

Snijd het vlees dan in dunne plakken dwars op de draad.

Meng de rijst met de spinazie, koriander, lente-ui en de overgebleven dressing en verdeel dit over de 4 bowls.

Verdeel hierop het vlees met de saus, de radijsjes, wortel, spitskool en sugar snaps. Serveer een gebakken ei erop en bestrooi als laatste met sesamzaadjes.

Ook lekker: Deze bibimbap met biefstuk

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.