Culy
Culy Recepten 8 oktober 2017

Kokkels met dragon & erwten van Yvette van Boven

Home Sweet Home heet het allernieuwste boek van Yvette van Boven. Een boek vol nieuwe Ierse gerechten, echt comfort food, dat je meeneemt naar haar roots. Zoals deze goddelijke kokkels met dragon & erwten.

Laat de roomboter op zacht vuur in een grote zware pan met deksel smelten en smoor de lente-ui er in drie minuten in tot die wat zachter is. Draai het vuur hoger, blus af met de cider en giet na een paar minuten de slagroom erbij. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat hem wat inkoken.

Schep de schelpen erdoor, sluit de pan af met het deksel en wacht drie tot vier minuten. Schep de schelpen om en voeg de doperwten, de helft van de dragon en de geraspte schil van de citroen toe. Sluit het deksel opnieuw en laat alles nog twee minuten garen. Schep daarna alles goed door en check of alle schelpen open zijn gegaan. Verwijder de schelpjes die dicht bleven.

Druppel wat citroensap over de schelpen en schep ze in een grote voorverwarmde schaal. Bestrooi met de rest van de dragon en geef er knapperig brood bij om de sappen mee op te soppen.

Schenk er een koud glas droge cider bij.

Heb je ook zo’n zin gekregen in nieuw Iers comfort food? Bestel dan het nieuwe boek van Yvette van Boven, Home Sweet Home, voor € 29,95, uitgegeven door Fontaine Uitgevers.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Kokkels met dragon & erwten van Yvette van Boven
Sluiten