Koekjes van Zeemansboter

Dit recept voor koekjes van Zeemansboter komt uit de FoodWeLove box van september. Deze maand kent de box het thema Van Hollandse Bodem en is hij gevuld met de lekkerste producten van – je raadt het al – Nederlandse komaf. Ook de Zeemansboter (heerlijke pindakaas uit Rotterdam) zit in de box.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een ruime kom de boter en Zeemansboter met een mixer of met de hand. Voeg de twee soorten suiker toe en klop even goed door elkaar.

Voeg het ei en de vanille toe, en vervolgens het zout, bakpoeder en de bloem. Meng kort.

Lepel kleine bergjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat, ongeveer vier centimeter uit elkaar. Gebruik de achterkant van een vork om de koekjes plat te drukken en een kruisvormig patroontje te krijgen.

Bak tot de koekjes licht goudbruin zijn en de randjes stevig; ongeveer tien minuten. Garneer eventueel met een paar pinda’s. Laat helemaal afkoelen voor je ze opeet

Zeemansboterkoekjes

Dit recept hoort bij de FoodWeLove box. Met een abonnement op FoodWeLove krijg je elke maand een box met heerlijke ambachtelijke producten volgens een bepaald thema. Altijd lekker, altijd een verrassing, plus recepten en gratis bij je thuis bezorgd.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!