Redactie
Redactie Diner 11 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Biefstuk met homemade kruidenolie

Ben je een echte carnivoor en hou je van verse kruiden? Dan is dit recept voor biefstuk met homemade kruidenolie van Sarah aan de kook echt iets voor jou! Sarah gebruikte voor dit recept een mengsel van basilicum, oregano en tijm, maar varieer vooral naar hartenlust met je eigen favorieten. 

Haal een uur voordat je begint de biefstukken uit de koelkast en laat ze afgedekt rusten. Doe de kruiden met de olijfolie in een vijzel. Draai rondjes met de bolle kant tot de kruiden gemalen zijn en de olie mooi groen.

Zet een bord klaar met een stuk aluminiumfolie. Laat de olie in een koekenpan gloeiend heet worden. Leg de biefstukken in de pan en schroei ze dicht. Draai de stukjes na vier minuten om en bak net zo lang op de andere zijde.

Wil je je biefstuk rood van binnen? Haal ze dan nu uit de pan, verpak in de folie en laat drie minuten rusten. Wil je ze medium? Bak dan beide kanten op middelhoog vuur nog 1-2 minuten.

Leg de biefstukken op een boord en druppel er de kruidenolie en azijn over. Maal er flink grof zout en peper over en serveer meteen. Een verrukkelijk feestmaal met een simpele salade en perfect geroosterde aardappeltjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.