Redactie
Redactie Dessertrecepten 14 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Klassieke stoofperen van Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes bracht in 2013 zijn eerste kookboek uit: Echt eten, met de groenten van Jon. Inmiddels is er een deel twee: Echt eten 2: als Jon in Frankrijk. En wij mogen een heerlijk recept voor stoofperen uit dit boek met jullie delen.

Doe wijn, port, honing, gebroken kaneelstokjes en de schil en het sap van de citroen en de sinaasappel in een pan.

Schil de stoofperen en verwijder met een parisienneboor het klokhuis. Doe de peren ook in de pan en dek hem af met een schone theedoek. Breng de peertjes aan de kook en laat ze rustig stoven tot ze gaar zijn. Controleer ze regelmatig.

Serveer de stoofperen met kaneel in een mooie grote schaal. Je kunt ook een grote weckpot gebruiken. Serveer de stoofpeertjes als dessert met een bolletje vanille-ijs, wat zoete room of crème fraîche.

Tip: in plaats van rode wijn of rode port kun je de stoofpeertjes ook met witte wijn of witte port maken.

Foto: Huib van Wersch

In het boek Echt Eten 2 neemt Jonathan je mee naar het zuidwesten van Frankrijk, waar hij je voorstelt aan Sandra en Santi, twee bijzondere vrienden. Zij werken nauw samen met de natuur en hun manier van leven geeft hem nieuw inzicht en inspireert Jonathan tot het creëren van meer dan 100 prachtige gerechten met groente in de hoofdrol.

Klassieke gerechten op eigentijdse wijze ingevuld en met geluk uit je eigen tuin want op zijn advies zet hij je aan tot jouw eerste vierkante meter eigen oogst.

Echt Eten is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 29,95.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.