Redactie
Redactie Dessertrecepten 15 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: goddelijke (en makkelijke) apfelstrudel

Een van onze favoriete baksels is een apfelstrudel. Totaal niet moeilijk, binnen een mum van tijd op tafel én een echte crowd pleaser. Dit is ons favoriete recept.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Wel de rozijnen 10 minuutjes in wat lauwwarm water. Rasp de citroenschil, pers de halve citroen en meng alles met het amandelschaafsel, de suiker, vanillezaadjes (of -extract) en kaneel. Dit mengsel kan prima enkele uren voor serveren worden gemaakt en bewaard in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel filodeeg horizontaal (dus met de lange kant in de breedte) op een grote snijplank. Bestrijk het gehele vel met zonnebloemolie of gesmolten boter, ongeveer een theelepel per vel. Leg hierop weer een vel, en bestrijk weer. Herhaal totdat je vier bladen op elkaar hebt liggen.

Verspreid het appelmengsel gelijkmatig over de onderste helft van het deeg, blijf ongeveer 2 cm van de randen. Dek af met 2 vellen filo (weer tussendoor bestrijken met olie of boter!).

Smeer alle randen in met het geklutste ei-melkmengsel. Rol voorzichtig tot een lange rol, druk de uiteinden toe om lekken te voorkomen en bestrijk ook de uiteindelijke rol met het ei-melkmengsel voor een mooie glans.

Leg de apfelstrudel op een ovenplaat en bak 25 tot 30 minuten op 200 graden.

Serveer warm of koud, gegarneerd met beetje extra amandelschaafsel en poedersuiker. Ook lekker: met een bolletje vanille-ijs of custard.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.