Redactie
Redactie Diner 26 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Koekjes van bloemkool en zoete aardappel met tahindressing

Van de leuke blog Lepeltje Liefde mochten we dit heerlijke, maar vooral originele recept overnemen. Zelf ooit koekjes van bloemkool en zoete aardappel gemaakt? 

Wrijf de knoflook met de platte kant van een koksmes tot moes. Rasp de zoete aardappel grof en snijd de bloemkool in stukjes niet groter dan één bij één centimeter. De dikke stelen liefst nog wat kleiner.

Klop de eieren los in een grote mengkom en voeg het meel toe. Mix met een garde tot een glad beslag, iets dikker dan dat van pannenkoeken. Voeg de geraspte zoete aardappel samen met de bloemkool, knoflook, dillezaad, komijnpoeder, zout en peper toe. Mix goed.

Maak een dressing van de tahin en het citroensap, voeg net zoveel water toe tot je een vloeibaar sausje hebt. Breng op smaak met zout en peper ene eventueel fijngesneden dille.

Verhit de olie in een koekenpan en schep met een lepel een hoopje beslag in de pan. Druk plat en vorm een koekje van hooguit één centimeter dik. Laat ongeveer drie minuten bakken. Draai om en laat nog kort bakken tot het koekje aan beide kanten mooi gekleurd is.

laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd indien nodig warm in de oven. Serveer met een salade en besprenkel met de tahindressing.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.