Klassieke koekjes maken: lange vingers

Een klassiek koekjesrecept van Koken met kennis: lange vingers! Check ook de fijne video hierboven.

Sla de eidooiers met 75 gram suiker tot een lichte, luchtige massa die als een lint van de garde loopt. Voeg het vanille essence toe en meng dit er kort door.

Sla de eiwitten met de overige 50 gram suiker tot stijve pieken. Spatel de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel.

Zeef de bloem boven de kom en spatel ook dit er voorzichtig door. Bekleed bakplaten met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met een ronde spuitmond. (tip: gebruik een maatbeker om de spuitzak mooi open te houden) Spuit lange vingers van ongeveer 10 cm lang, 4 cm van elkaar af op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak de lange vingers 10 minuten op 190 graden, laat ze vervolgens met het bakpapier afkoelen op een koelrekje en steek ze daarna los met een spatel.

Gebruik de lange vingers voor bijvoorbeeld de buitenkant van een charlotte, in de tiramisu of serveer ze bij de thee.

Tip: voor de variatie kan je de lange vingers ook bestrooien met kaneelsuiker. 

lange vingers

Voor 22 stuks:

  • 4 eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/8 theelepel zout
  • 115 gram bloem
  • Spuitzak met ronde spuitmond
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
Reageer op artikel:
Klassieke koekjes maken: lange vingers
Sluiten