Redactie
Redactie Recepten 5 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Gierstsalade met gegrilde courgette en gedroogde tomaatjes

Deze gierstsalade met gegrilde courgette en gedroogde tomaatjes is niet te zwaar en perfect als lunch of diner. Het recept komt van Jessica van de sportieve blog Eat Run Love

“Gierst is één van de oudste graansoorten die we kennen, maar naar mijn idee wordt het niet zoveel gebruikt. Het is een glutenvrij graan en licht verteerbaar. Je kunt het kopen bij biologische winkels en heeft een neutrale, richting zoete smaak.”

Tip: kun je geen gierst vinden? Gebruik dan quinoa of couscous.

Het recept

Begin met het maken van de gedroogde tomaatjes. Verwarm de oven voor op 100 graden en halveer de cherrytomaatjes. Leg in een ovenschaal of op een bakplaat met de snijkant naar boven en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Pers ook een knoflookteen uit boven de tomaatjes. Zet twee uur in de oven. Ze zijn dan half gedroogd, als je ze nog verder wilt drogen, laat je ze gewoon nog wat langer in de oven staan. Laat afkoelen.

Breng 400 milliliter water aan de kook en voeg de gierst toe. Kook deze 15 minuten en roer regelmatig om aankoeken te voorkomen. Laat afkoelen.

Maak een dressing van de basilicumolie, pesto en citroensap, en lepel dit door de gierst. Meng nu ook de rucola door de gierst.

Verwarm de grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakjes aan beide kanten bruin. Leg even op een bord apart tot je alle courgetteplakjes hebt gegrild.

Verdeel de gierst over de borden, schep er wat tomaatjes en courgette op. Scheur de buffelmozzarella en rauwe ham in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitjes over de salade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.