Redactie
Redactie Dessertrecepten 13 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Charlotte Russe met rood fruit

Als er één taart is die scoort op alle fronten, is het deze Charlotte Russe met rood fruit van Pauline wel. Hij is namelijk makkelijk te maken (écht waar!), ziet er prachtig uit en smaakt goddelijk. 

Bekleed een vorm met een doorsnee van twintig centimeter met huishoudfolie of bakpapier. Verdeel de lange vingers over de bodem en tegen de zijkant van de vorm. Zet ze met de gesuikerde kant naar buiten.

Klop de kwark los met een lepel en klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdike. Spatel de slagroom door de kwark. Laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Laat het vervolgens smelten in een pannetje met een eetlepel water en zet apart tot het iets afgekoeld is.

Spatel de gelatine door de kwark en verdeel het mengsel over de taartvorm. Pureer het rode fruit glad met een staafmixer en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Je kan hier ook heel goed diepvriesfruit voor gebruiken.

Laat de charlotte ongeveer twee tot drie uur opstijven in de koelkast. Garneer de Charlotte eventueel met nog wat extra rode vruchten.

Als dit geen item is voor op je bak-het-list

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.