Extra lange New York style hotdogs (dankzij deze geniale hack)
Het bekendste streetfood ter wereld? Dat is toch wel de hotdog. En je weet het: die uit New York City zijn het allerlekkerst. Met dit hotdog recept + hack voor een extra lange New York style hotdog wordt het groots genieten, mark our words.
Het hoort echt bij het beeld van New York: al die charmante streetfood karretjes in de straten waar je NY-style hotdogs kunt kopen. De streetfoodsnack is zelfs zo iconisch, dat de Frans-Amerikaanse sterrenchef Jean-Georges*** er een versie van op de kaart zette in zijn luxe restaurant.
Maar ook dichter bij huis kun je natuurlijk hotdogs eten. Bij soortgelijke karretjes in Amsterdam, bij foodtrucks, op menukaarten bij hotspots en ja ā zelfs bij de IKEA en de HEMA. Maar laten we eerlijk zijn: geen van allen smaakt zoals de klassieke New Yorkse hotdog.
Wat maakt de hotdog uit New York zo speciaal? De kracht zit ām in de eenvoud. Een broodje, sauerkraut (zuurkool) en mosterd vormen de basis. Daar kun je extra toppings aan toevoegen. We gaan in ons recept voor everything: sweet relish, ketchup en gebakken uien.
Hotdog lover? Dit zijn de lekkerste hotdog toppings op een rijtje
Extra lange hotdog-hack
We vonden op social media een handige hack waarmee je op een slimme manier het oppervlak van je hotdog kunt vergoten. Zo kun je makkelijker alle je favoriete toppings kwijt op je broodje. En dat wil je.
Extra lange New York-style hotdogs: recept
- Kook de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze kort afkoelen tot je ze met de hand kunt aanraken.
- Rijg de worsten aan een spies en kerf met een hoek van 45 graden in om zo een spiraal te vormen. Grill de worsten in de grillpan of op de barbecue tot ze lekker krokant zijn.
- Maak dan de toppings. Meng de gehakte augurk met ui, suiker en de paprika in een kom voor een supersnelle relish. Zet opzij.
- Verhit een pan op het vuur met een laagje olie en frituur de uien goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Of ga voor gebakken uitjes uit de supermarkt voor gemak.
- Doe de zuurkool in een kom en zet onder de kraan met stromend water om de zuurkool te wassen, zo verwijder je de zure smaak. Zet de kraan uit en wring de zuurkool goed uit om het vocht te verwijderen.
- Rooster eventueel de hotdogbroodjes.
- Beleg een hotdogbroodje met zuurkool, volg met de gegrilde hotdog.
- Pak de sweet pickle relish en gefrituurde uitjes erbij en schep over de worst.
- Maak de New York style hotdog af met mosterd en ketchup.
Streetfood-recepten om op te slaan:
- De Argentijnse versie: choripan met chimichurri)
- Culyās standaard bestelling: jianbing met ei, hoisin en knapperige wonton
- Smokey goodness: Nigeriaanse suya (rokerige runderspies met pittige pindamarinade)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FNew_York_Style_Hotdog_recept_3.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FNew_York_Style_Hotdog_recept_2.jpg)