Gezond én heerlijk recept voor kids: visnuggets met peterseliedip

Culy 5 dec 2013 Diner

Het kinderlifestyle merk lief! lifestyle heeft een kookboek gelanceerd: koken met lief!. Een boek voor volwassenen én kids, met makkelijke maar ook lastige gerechten in : van ontbijtjes, brunch en lunch tot diner. 

Culy mag een heerlijk recept uit het boek publiceren: visnuggets met peterseliedip. Viskroketjes, kibbeling en vissticks: het is allemaal heerlij k door het krokante jasje. Maak deze nuggets het liefst met superverse vis van de markt.

LIEF! cover DEF.indd

Snijd de vis in brede repen van vijf bij twee centimeter. Roer in een kommetje yoghurt, peterselie en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Roer in een kom de bloem en oregano door elkaar. Bestrooi de vis met zout en peper. Wentel de vis door de bloem. Klop de eieren los, wentel de vis erdoor.

Breek de cornflakes met je handen fijn in een diep bord. Wentel de stukjes vis door de cornflakes en druk het aan. Verhit de olie in een koekenpan, bak de stukjes vis in ongeveer vijf minuten goudbruin en gaar. Verdeel de visnuggets over vier borden en serveer ze met een partje citroen en de peterseliedip. Lekker met salade met cherrytomaatjes en aardappelpuree.

Het boek koken met lief! is hier te koop.

5.3-Liefkookboekdag4310520131229

Voor 4 personen:

  • 500 gram stevige witvisfilet
  • 75 ml Turkse yoghurt
  • 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout en peper
  • 40 gram bloem
  • 1 ½ theelepel gedroogde oregano
  • 2 eieren
  • 150 gram cornflakes
  • 2 eetlepels boter
  • citroen in partjes
Reageer op artikel:
Gezond én heerlijk recept voor kids: visnuggets met peterseliedip
Sluiten