Krokante tandoori bloemkool

Bloemkool, je vindt het lekker of je vindt het maar helemaal niks. Maar wellicht kan uberfoodie Wai seu Chan jullie op een ander gedachte brengen met haar heerlijke tandoori bloemkool recept.

Dit recept is voor twee personen maar je kunt het ook voor vier maken; verdubbel dan de ingrediënten en de kooktijd. Je kunt deze eten als voorgerecht maar ook als een hoofdgerecht als je er een stevige salade erbij maakt of serveert met een simpele couscous.

Zo maak je de krokante tandoori bloemkool

Meng voor de saus de kokosmelk, munt en snufje zout goed door elkaar in de keukenmachine. En zet het even apart tot je het gaat gebruiken

Verhit de oven op 200 graden. Zet een grote pan water op. Als het water kookt, leg de halve bloemkool er dan voorzichtig in. Kook deze voor ongeveer 5 -10 minuten en giet ‘m dan af en koel met koud water. Maak in een inkeping midden van de bloemkool, niet helemaal doorsnijden!

Verhit in koekenpan een klein beetje olie, als die warm is doe dan de mosterd zaadjes erbij. Als de zaadjes gaan ‘springen’, draai je het vuur uit.

In een kom, roer de knoflook, sjalotjes, korianderzaad, tandoori kruiden, zout, chili vlokken en mosterdzaad tot een glad papje en smeer dan je halve bloemkool dan goed in. Zorg dat het ook tussen de kleine gleufjes en kiertjes zit. Leg ‘m in je ingevette (mag met olie) ovenschaal en zet de schaal in de oven. Beetje afhankelijk van je oven en grote van je bloemkool, rooster je hem 15-20 minuten tot de kruiden mooi donker zijn geworden.

Haal ‘m eruit en serveer de tandoori bloemkool met de kokos-muntsaus, granaatappelpitjes en verse muntblaadjes.