Zo maak je een traditionele key lime pie

Deze traditionele key lime pie (een frisse limoen-roomtaart) komt uit het heerlijke kookboek Een Amerikaanse in Parijs.

De echte key limes zijn kleine, kogelrode limoentjes uit Florida. Key limes zijn niet alleen kleiner dan ‘gewone’ limoenen, ze zijn ook zuurder. Bij gebrek aan key limes gebruik ik ‘gewone’ limoenen, op één voorwaarde: ze moeten heel rijp en heel sappig zijn.

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Vermaal de biscuitjes en de speculaasjes in de keukenmachine tot poeder. Meng het poeder met de boter en de suiker. Bekleed de bodem en de randen van een springvorm met het deeg. Bak de taartbodem in 7 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven of tot hij goudbruin is.

Klop een voor een de eidooiers door de gecondenseerde melk; roer het mengsel na ieder ei glad. Voeg de limoensap toe, roer goed en schenk het mengsel in de vorm. Bak de taart 45 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen, strooi er het limoenrasp over en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.

Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker met een elektrische mixer tot een licht, schuimig mengsel. Zet de slagroom tot gebruik bij de taart in de koelkast en haal ze er zo kort mogelijk voor het serveren uit.

key lime pie

In Een Amerikaanse in Parijs deelt Carrie Solomon 80 typische Amerikaanse recepten, zoals pancakes en burgers, maar ook clam chowder en broccolisoep met bier en cheddar. Het boek is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 22,50.

Voor 8 personen:

  • 130 gram boterkoekjes of -biscuitjes
  • 170 gram speculaasjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 50 gram suiker
  • 2 blikjes ongezoete gecondenseerde melk (2 x 400 gram)
  • 8 eidooiers
  • 450 ml limoensap (ongeveer 20 kleine limoenen of 10 grote)
  • 500 ml verse slagroom
  • 30 gram poedersuiker
  • De geraspte schil van 1⁄2 limoen
Reageer op artikel:
Zo maak je een traditionele key lime pie
Sluiten