Culy
Culy Diner 18 sep 2015

Culy Homemade: knapperige polentafriet met Parmezaanse kaas

Polenta is een bekend Italiaans ingrediënt gemaakt van maïsgriesmeel. Je kunt er eindeloos veel kanten mee op, maar wij vinden het stiekem het lekkerst als het krokant worden gebakken met een flinke lading Parmezaan. 

Let op: het duurt ongeveer 2 uur voordat de polentafriet klaar is. Bereid het dus eventueel dezelfde ochtend of de avond ervoor voor door de gekookte polenta alvast op te laten stijven.

Bekleed een bakplaat met vershoudfolie en zorg dat je een flink stuk overhoudt. Kook de polenta in het water met een flinke snuf zout. Afhankelijk van de soort polenta duurt dit ongeveer 3 tot 10 minuten. Roer continu en al snel zul je zien dat de polenta een soort dikke pap wordt.

Culy Homemade polenta friet0001 kopieCuly Homemade polenta friet0005

Roer de Parmezaan en boter door de polenta en giet op de bakplaat. Dek af met de resterende folie en laat 30-45 minuten koelen in de koelkast. Verwarm je oven voor op 225 graden.

Je zult merken dat de polenta is opgesteven. Stort op een plank en snijd er reepjes van ongeveer 1,5 centimeter dik van. Bekleed de bakplaat nu met bakpapier en smeer in met olijfolie. Leg hierop de polentafrieten en besprenkel deze met een beetje extra olijfolie.

Rooster de polentafriet gedurende 20 minuten, keer om en rooster nog 20 minuten. Afhankelijk van hoe sterk je oven is zijn de frieten nu knapperig, of hebben ze nog even nodig. Dit zul je zelf moeten testen.

Besprenkel de polentafriet met zeezout en serveer met citroen- of truffelmayo.

Culy Homemade polenta friet0015

Meer weten over polenta? 

Lees dan hier ons uitgebreide artikel met meer tips, tricks en recepten.

Stock polenta

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: knapperige polentafriet met Parmezaanse kaas
Sluiten