Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: feestelijke (en makkelijke!) kerstbrownies met pandan

Niets roept de kerstsfeer zo op als deze feestelijke kerstbrownies met pandan. Superschattig uitgesneden in de vorm van een kerstboom die je zelf naar hartenlust kunt decoreren.

Kersttijd is familietijd, en wat is er nu gezelliger dan samen de keuken induiken voor een heerlijk bakproject? Maak daarom eens deze betoverende kerstbrownies. Want die zijn mega lekker, maar ook superleuk om met kinderen te maken. Dit recept vraagt namelijk niet om ingewikkelde stappen of complexe ingrediënten. Dus zelfs de jongste keukenhulpjes kunnen meedoen aan het bakplezier.

Deze kerstbrownies bieden ook volop ruimte voor creativiteit, omdat iedereen zijn eigen brownie kan decoreren. Ook leuk om te doen met een groep kinderen. Of om uit te delen tijdens het kerstontbijt op school.

Wat betekent au bain-marie precies?

@culynl

Deze makkelijke kerstbrownies zijn betoverend leuk 🤩🎄 #brownies #kerstrecept #kerst #bakken

♬ origineel geluid – Culy

Kerstbrownies
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zelf kerstbrownies maken

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Smelt de boter au bain-marie. Voeg zodra de boter gesmolten is 100 gram van de witte chocolade toe en mix tot een homogeen mengsel. Doe daarna het pandan-extract erbij en mix goed. Laat iets afkoelen.
  3. Klop ondertussen de eieren met suiker in 5 minuten luchtig met een handmixer. Het mengsel moet lichtgeel van kleur zijn.
  4. Verwarm ondertussen ook de melk in een steelpan.
  5. Spatel voorzichtig de groene massa samen met de melk door het eimengsel.
  6. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en spatel tot alles goed gemengd is.
  7. Voeg het beslag van de kerstbrownies in een met bakpapier beklede bakvorm. Bak in de voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten.
  8. Laat de kerstbrownies iets afkoelen en snijd daarna in driehoekjes. Snijd ook de candycanes op maat, zodat ze passen in de brownies. Duw de stokjes er vervolgens in en zet de brownies opzij.
  9. Begin dan aan de topping. Smelt de overgebleven chocolade au bain-marie. Voeg een theelepel boter toe en 1 theelepel pandan-extract.
  10. Besmeer de kerstbrownies met de groene topping. Hierna kun je de kerstbrownies decoreren met kleurstiften, spikkels en andere eetbare decoraties.
Kerstbrownies
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer kerstrecepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.