Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 23 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: maak een Nutella kerstboom tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is aangebroken. Geen beter moment om eens samen met je mini-me de keuken in te duiken. Want koken en bakken is niet alleen heel leuk om samen te doen, het zorgt ook nog eens voor een betere band én wie is er nou ooit minder geworden van in de keuken staan? Wij vonden een recept voor een Nutella kerstboom en dat was zó makkelijk maar zo lekker, dat het eigenlijk verplichte kerstvakantiekost is.

En natuurlijk ook omdat Nutella gewoon altijd een goed idee is.

Nutella kerstboom maken

We vonden dit receptje via Angelo Coassin, op Instagram beter bekend als Cooking with Bello. En omdat we weten dat zijn recepten altijd leuk, lekker en makkelijk zijn, voelden we ons gewoonweg verplicht om deze met je te delen.

Het precieze recept vind je via de Instagram pagina van Angelo, maar samenvattend is het als volgt: zorg dat je een grote pot Nutella tot je beschikking hebt én twee rollen kant en klaar bladerdeeg. Geen kleine vierkante plakjes, maar van die lekkere verse rollen te vinden bij de verse deegwaren in het supermarktschap die in de koeling liggen in plaats van in de vriezer.

Leg beide rollen bladerdeeg op tafel en smeer één daarvan vol met Nutella. Met vol bedoelen we ook echt vol, een lekkere dikke laag. Leg daarna het andere vel bladerdeeg er bovenop en snijd een kerstboom uit de vellen. Dit doe je gewoon zoals je vroeger een kerstboom tekende: een grote driehoek met een vierkant eronder.

Maak daarna kleine sneetjes aan de zijkanten van de kerstboom zodat je stroken krijgt en rol deze als een soort twister of fusili (om in stijl van Angelo te blijven). Bestrijk het bladerdeeg met ei en bak het in de oven tot het mooi goudbruin is. Et voila: je Nutella kerstboom is klaar om te worden opgepeuzeld.

Variaties op de Nutella kerstboom

Vind je dit nu een leuk idee, maar ben je geen fan van Nutella óf wil je ‘t geheel iets ‘volwassener’ maken? Dan kun je in plaats van Nutella ook jam, pistachepasta, een mix van kaneel en suiker of zelfs pindakaas als vulling van de kerstboom gebruiken.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om in de boom nog wat kerstballen te hangen. Dit kun je doen met Smarties, snoepjes of andere gekleurde ‘balletjes’. Doe dit wel pas als de kerstboom uit de oven komt, anders gaat de kleurstof smelten en ziet het geheel er ietwat triest uit.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.