Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Limoncello-tiramisu met kersen en witte chocolade van Jamie Oliver

Jamie Oliver is terug met een nieuw boek! In Jamie Kookt Italië duikt onze favoriete tv-chef in authentieke Italiaanse recepten. Zoals ze nog altijd worden gemaakt door de nonna’s in Italië. Wij mogen alvast een recept van Jamie Oliver uit zijn nieuwe boek met je delen. Deze limoncello-tiramisu met gekneusde kersen en witte chocolade is onweerstaanbaar lekker. 

Jamie: Dit is geen traditionele tiramisu, maar de laagjes lange vinger en zachte vanillemascarpone doen wel sterk denken aan het dessert dat we allemaal kennen en waar we zo dol op zijn. Door de kersen, limoncello en witte chocolade voelt het lichter aan en dwaal je in gedachten af naar lange zomerdagen aan de Amalfikust.

Limoncello-tiramisu van Jamie Oliver
Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Zo maak je deze limoncello-tiramisu

Schil boven een kleine pan met een dunschiller de schil van de sinaasappels in reepjes. Knijp de citrusvruchten er vervolgens boven uit, voeg 100 ml limoncello en 2 eetlepels honing toe, en laat het mengsel op matig vuur tot een dikke siroop inkoken.

Bedek de bodem van een schaal van 24 cm met de lange vingers (of gebruik de cakeafsnijdsels van mijn Rumbaba uit Amalfi op blz. 352 van Jamie Kookt Italië, dan heb je een mooi excuus om ze allebei te maken!). Meng de koude espresso met de overgebleven limoncello, sprenkel de helft hiervan over de lange vingers of cake en druk de boel een beetje aan zodat het mengsel goed geabsorbeerd wordt.

Klop de mascarpone, yoghurt, vanillepasta en de overgebleven honing door elkaar, en schep de helft van het mengsel in een egale laag in de schaal. Ontpit de kersen, scheur de vruchtjes in stukjes en strooi die over de mascarpone. Leg de rest van de lange vingers erop, besprenkel met de overgebleven koffie en dek de boel af met de overgebleven mascarpone.

Schep de siroop en gesuikerde schilletjes op de tiramisu en sprenkel er wat extra vergine olijfolie over. Dek de schaal af en zet hem minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast. Schaaf of rasp ten slotte de witte chocolade erover.

Calorieën: 443 kcal, vet: 20,9 g, verz. vet: 12,7 g, eiwit: 6,3 g, koolhyd.: 44,9 g, suiker: 38,9 g, zout: 0,2 g, vezels: 1 g

Jamie Kookt Italië

Jamie Kookt Italië – uit het hart van de Italiaanse keuken ligt nú in de digitale boekhandel voor € 29,99 euro of bestel je online.

Om te vieren dat Jamie terug is, is het de hele week Jamie Oliver-week op Culy! Met elke dag gloednieuwe recepten uit zijn nieuwe boek, ons interview met Jamie en exclusieve kooktips van The Naked Chef himself. Happy days!

Meer recepten van Jamie Oliver:

De recepten, kookboeken en tips van Jamie Oliver op een rijtje? Check onze ultieme Jamie Oliver guide!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.