Geroosterde zoete worteltjes met geitenkaas

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: geroosterde zoete worteltjes met geitenkaas.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Was de wortels en schil indien nodig. Snijd de boven- en onderkant van de wortels en snijd in stukken. Hussel de wortels met de honing, twee eetlepels olijfolie en de tijm. Breng op smaak met peper en zout en rooster gedurende een half uur in de oven.

Voeg na een kwartier de tomaten met tak aan de worteltjes toe. Was de sla, dep droog en snijd fijn. Was ook de komkommer en snijd deze in blokjes. Maak een dressing van balsamico, olie, peper en zout.

Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de bieslook fijn. Meng de worteltjes met de kikkererwten en bieslook. Verbrokkel er de geitenkaas boven en serveer met de tomaatjes en de salade.

geroosterde-zoete-worteltjes-met-geitenkaas

Voor 4 personen:

  • 2 kropjes Little Gem sla (mini romanasla)
  • 150 gram geitenkaas
  • 1 kilo bospeen
  • 250 gram trostomaten (Tasty Tom’s) aan de tak
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels tijm
  • 400 gram kikkererwten
  • 3 eetlepels honing
  • 15 gram bieslook
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
Reageer op artikel:
Geroosterde zoete worteltjes met geitenkaas
Sluiten