Redactie
Redactie Dessertrecepten 13 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Churro cheesecake

Churro cheesecake: wat moet je daar nu bij verwachten? Naast een combinatie van twee heerlijkheden (churros + cheesecake = heaven!) is dit een zalige variant op de eeuwenoude cheesecake. Het recept is afkomstig van Jazzy van de Facebook-blog Is dit lekker?, waarop ze verschillende recepten die ze tegenkomt test. En ja, dit ís lekker!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng 100 gram van de suiker met de kaneel naar smaak. Bestrooi de bodem van het bakblik met een laag van de kaneelsuiker.

Rol op een plank een blik croissantdeeg uit en druk met je vingers de naadjes dicht. Leg het deeg op de suikerlaag en snijd bij indien nodig. Zorg ervoor dat ook de randen zijn bedekt met het deeg.

Klop voor de vulling de roomkaas luchtig met een mixer en voeg vervolgens het ei, het vanille-extract en de resterende suiker (zonder de kaneel). Mix goed tot een romig mengsel en verdeel over het croissantdeeg.

Rol nu het tweede blik croissantdeeg uit, druk de naadjes met je vingers dicht en bedek hiermee de vulling. Bestrooi de bovenkant royaal met de resterende kaneelsuiker en zet 30-40 minuten in de oven.

Laat de churro cheesecake goed afkoelen en snijd in gelijke stukken. Enjoy!

Churro cheesecake

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.