Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Makkelijke recepten 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: hutspot met zoete aardappel en chorizo

Zo eten wij onze hutspot het liefst: met zoete aardappel en krokante blokjes chorizo. De zoete aardappel geeft een lekker zoetje, de chorizo een pittige bite. Ook als je normaliter niet zo gek bent op hutspot, is deze versie de moeite waard. Wij durven te wedden dat je ‘m zo wél lekker vindt.

Het geheim voor deze hutspot met zoete aardappel zit ‘m namelijk in het apart aanbakken van de uien en wortels. Veel mensen die niet van hutspot houden, houden eigenlijk gewoon niet zo van gekookte uien en wortels. Als je ze eerst zachtjes bakt en daarna samen met de aardappels stampt, krijg je veel meer smaak. En dus geen weeïge gekookte peen en uien!

Toch liever de klassieker? Dit is hét lekkerste basisrecept voor hutspot

Hutspot met zoete aardappel en chorizo
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Hutspot met zoete aardappel en chorizo

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van gelijke grootte.
  2. Zet een grote pan met kokend water op het vuur, voeg wat zout toe en kook de aardappels en zoete aardappels in 20 minuten gaar.
  3. Giet een beetje olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en voeg de uien en de stukjes wortel toe. Zet na een paar minuten het vuur lager, zodat ze niet aanbakken. Laat ze in 20 minuten mooi zacht bakken.
  4. Bak ondertussen de blokjes chorizo bruin in een koekenpannetje. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Giet de achtergebleven olie in een kommetje en meng met een eetlepel olijfolie en een snufje cayennepeper.
  5. Als de aardappels gaar zijn, kun je ze afgieten. Vang wat van het kookvocht op. Doe de afgegoten aardappels terug in de pan, zet het vuur hoog en laat ze in een paar tellen droogstomen.
  6. Doe de gebakken uien en wortels bij de aardappels in de pan en stamp tot een puree. Voeg indien nodig wat van het kookvocht toe om er een smeuïge hutspot van te maken. Proef even en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
  7. Schep de hutspot op de borden en bestrooi met de chorizo. Druppel de chorizo-jus eroverheen en bestrooi met de gehakte koriander.
Hutspot met zoete aardappel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.